رئیس دانشگاه تهران مدال نقرهای دانشگاه تهران را به همسر و فرزند شهید فرهاد صابر اعطا کرد
رئیس دانشگاه تهران همزمان با هفته دفاع مقدس با حضور در منزل جانباز شهید فرهاد صابر که دانشآموخته دانشگاه تهران بود، با همسر و تنها فرزند این شهید والامقام دیدار و گفتوگو کرد و مدال نقرهای دانشگاه تهران را به آنها اعطا نمود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، شهید فرهاد صابر معروف به حاج محسن صابر، جانباز ۷۰ درصد قطع نخاعی که بعد از تحمل ۳۰ سال مجروحیت سرانجام ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۳ در بیمارستان خاتمالانبیاء به شهادت رسید، عضوی از خانواده بزرگ دانشگاه تهران و دانشآموخته رشته علوم تربیتی دانشگاه تهران است.
شهید صابر در اوایل دفاع مقدس، پای خود را از دست داد اما عقب ننشست و با پای مصنوعی در عملیاتها شرکت میکرد. بار دوم مجروحیتش با قطع نخاع از ناحیه کمر همراه بود. اما باز هم نمیگذاشت رنج جانبازی میان او و ارزشهای انقلابیاش فاصلهای بیندازد. سالها طول کشید تا متوجه مجروحیت سوم خود یعنی خون آلوده به هپاتیت ب در رگهایش شود. این بار بیماری خاموشی که در تمام بدنش ریشه دوانده بود او را از پای درآورد. برخی پزشکان بر این باورند که علت اصلی بیماریهای خونی این جانباز دفاع مقدس همان خونهای آلوده وارد شده به کشور در سالهای جنگ تحمیلی است که در دوران مجروحیت وارد بدن جانباز فرهاد صابر شده است.
محسن صابر مشهور به فرهاد متولد سال ۱۳۴۲، در سال ۱۳۶۲ بر اثر انفجار تلههای انفجاری نیروهای ضدانقلاب و جریان کومله پایش را از دست داد. وی در جریان عمل در یک بیمارستان صحرایی در معرض تزریق خونهای آلوده وارد شده به کشور در سالهای جنگ تحمیلی قرار گرفت. در خرداد سال ۱۳۶۷ در منطقه شلمچه در عملیات بیتالمقدس۷ از ناحیه نخاع مجروح شد. او سرانجام پس از سالها درد و رنج در فروردین ماه سال ۱۳۹۳ به شهادت رسید.
دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس به دیدار خانواده این شهید رفت. همسر شهید صابر نیز مانند او دانشجوی دانشگاه تهران بوده است. زهرا خراسانی در دهه ۶۰ و قبل از ازدواج با فرهاد صابر، با رتبه ۲۳۷ موفق به قبولی در کارشناسی رشته علوم تربیتی دانشگاه تهران شده و پس از پایان دوره کارشناسی، با کسب رتبه ۲ کنکور کارشناسی ارشد در رشته برنامهریزی آموزشی در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران پذیرفته شده است. بنابراین هم شهید صابر و هم همسر شهید، هر دو عضو خانواده بزرگ دانشگاه تهران هستند.
زهرا خراسانی چهره شناخته شده صدای جمهوری اسلامی ایران و طراح برنامه نوستالژیک «شب بخیر کوچولو» در رادیو است. هر چند که برنامه رادیویی «شب بخیر کوچولو» را بیشتر به نام و با صدای «مریم نشیبا» میشناسند، اما زهرا خراسانی به همراه استاد ساعد باقری و برخی دیگر، طراح این برنامه معروف بوده است. برای اینکه بدانیم همسر شهید صابر در کجای رسانه و رادیو قرار دارد، به بازخوانی تعاریف مریم نشیبا، مجری برنامه شب بخیر کوچولو، در آئین ویژه تقدیر از پیشکسوتان رادیو که زهرا خراسانی در آن تقدیر شد، میرویم. نشیبا درباره خراسانی گفته بود: «خانم خراسانی بسیار خانم بامعرفت و یکی از نمونهها است. من هر چه دارم به پاس لطف ایشان است. اگر مریم نشیبا را پذیرا هستید و اگر جواب گرم به سلامش میدهید بخاطر شب بخیر کوچولو است. سال ۶۹ خانم زهرا خراسانی همراه استاد ساعد باقری و جناب آقای کاظمزاده طرح برنامه شب بخیر کوچولو را ریختند و در این وسط قرعه به نام من افتاد. لازم بود که عرض کنم ایشان مسئولیت آن را برعهده داشت.»
رئیس دانشگاه تهران در دیدار با همسر شهید فرهاد صابر معروف به حاج محسن صابر، وقتی متوجه شد که او از حرفهایها و قدیمیهای رادیو است، از او دعوت نمود تا با تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران همکاری داشته باشد. دکتر مهدی شهبازی، مشاور رئیس دانشگاه و سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز از آمادهسازی استودیوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به منظور راهاندازی رادیو اینترنتی دانشگاه تهران خبر داد و از زهرا خراسانی برای فعالیت در این رسانه دانشگاهی دعوت کرد.
نرگس خانم تنها فرزند شهید جانباز فرهاد صابر هم میزبان رئیس دانشگاه تهران است. او هم اکنون دانشآموز پایه یازدهم ریاضی است و ورزش تیراندازی را هم دنبال میکند و علاقمند است رشته مهندسی کامپیوتر قبول شود. دکتر مقیمی به فرزند شهید میگوید: «شما باید به خودت افتخار کنی؛ پدرتان مایه برکت و افتخار برای اسلام، کشور و دانشگاه تهران است. امیدوارم شما هم مانند پدر و مادرتان دانشجوی دانشگاه تهران شوید و با حضورتان فضای دانشگاه را تحت تأثیر قرار دهید.»
خانم زهرا خراسانی همسر شهید فرهاد (محسن) صابر نیز تلاشها برای پویایی فضای فرهنگی دانشگاه و همچنین ساماندهی وضعیت پوشش در دانشگاه را مورد حمایت قرار داد و تاکید کرد: «وقتی یک تصمیم درست است و میدانیم که درست است، باید پای آن محکم بایستیم؛ حالا هر قدر هم بخواهند در فضای مجازی بر علیه آن تصمیم درست و طراحان و اجراکنندگان آن بنویسند.»
دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران نیز با توجه به دغدغه همسر شهید در خصوص حجاب و عفاف در محیط جامعه و راهکارهای ارائه شده برای ارتقای فرهنگ اسلامی در دانشگاهها، از خانم خراسانی و خانواده بزرگ ایثارگر دانشگاه تهران دعوت نمود با دانشگاه در این زمینه همکاری نمایند و در ادامه به نصب بنرهای مربوط به نظامنامه اخلاق دانشگاه تهران در صحن دانشگاه و ورودی دانشکدهها و واحدهای آموزشی اشاره نمود و تاکید کرد: بخشی از نظامنامه اخلاق دانشگاه تهران شامل ضوابط پوشش دانشجویی نیز میشود. علاوه بر این، از ظرفیت فکری و فرهنگی و جایگاه و روحیه معلمی اساتید دغدغهمند به منظور دعوت دانشجویان به رعایت کدهای اخلاقی و رفتاری در زمینه پوشش بهره میگیریم.
دکتر رحمت اله اللهیاری، مدیرکل امور شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران نیز با گرامیداشت یاد ۳۲۲ شهید دانشگاه تهران، از آمادهسازی وبسایت ویژه شهدای دانشگاه تهران خبر داد و از خانواده شهید صابر درخواست کرد که آثار شهید در این سامانه و همچنین در موزه شهدا به نمایش درآید.
در پایان این دیدار یک ساعته که یاد و خاطره این جانباز شهید زنده شد، رئیس دانشگاه تهران مدال نقرهای دانشگاه تهران را به همسر و فرزند شهید صابر اهدا نمود.
نظر شما :